2025. március 16., vasárnap

Baklava

Hozzávalók:

  • 2 cs. réteslap
  • 1 1/2 margarin
  • 30-40 dkg dió
  • 30-40 dkg cukor

Cukoroldat:

  • 2-3 dl víz
  • 30-40 dkg cukor
  • fahéj, szegfűszeg, ánizs
  • 1-2 egész citrom

2x18-as réteslapot veszünk. 6 laponként fektetjük a tepsibe.  Az első 6 lapra öntünk olvasztott margarint, majd szórunk cukrozott darált diót, és ezt így folytatjuk, amíg el nem fogy a réteslapunk. (én szoktam egy  v két rétegben a dió helyett darált napraforgómagot is használni).

Ezután kockákra vágjuk éles késsel és berakjuk a sütőbe és megsütjük, közbe elkészítjük a tömény cukoroldatot. Cukor, víz, fahéj, szegfűszeg, ánizs, és citromlé-jól felforralni.

Miután kivettük a sütőből a tésztát, merőkanállal meglocsoljuk a cukros lével, nem baj ha úszik benne és ellepi bőven, mert fel fogja szívni az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése