Isteni és baromi egyszerű keksz, persze kicsit macerás, ahogyan minden, amit apró legókból teszünk össze. Ezt a kekszet az egyik munkatársamtól tanultam és amikor tavaly nyáron Hollandiába utaztunk, akkor sütöttem utoljára. Isteni, abbahagyhatatlan.Na nem a sütése, hanem az evése.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 tojás sárgája
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 mm vastagra nyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük és nagyszemű sóval megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
A mai kekszet anyu sós apró sütireceptje alapján sütöttem annyi eltéréssel, hogy tettem bele cukrot és picit sót is, de amúgy liszt, margarin, tejföl, tojás összetevők keverékét vegyítettem. Tetejét megkentem tojásfehérjével és megszórtam jó alaposan nagyszemű sóval. Isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése