Drága Nádja, Drága Borisz,
ma annyira büszke vagyok, mert csodásan sikerült, tényleg, igazán csodásan a mai süti. Ezer éve nem írtam Nektek - ezer oka, de iszonyú sokat dolgozom tényleg -, de a mai csodát muszáj örökségül hagynom Nektek. Nem kerítek nagy fenék aljat a dolognak, mert nem én találtam fel a spanyol viaszt. Csak bemásoltam Andi oldaláról a receptet úgy, ahogyan nála olvastam. Hála és köszönet a tökéletes receptért és azért is, hogy végre életemben először a tojáshab a tűzhelyből való kivétel után nem esett csúfosan össze. Ha kíséritek Ti is a recept leírásában található utasításokat, ezer százalék, hogy nem fogtok melléfogni. Ha már egyszer nekem is sikerült?! Imádlak Benneteket!
Rákóczi túrós
Linzertésztát kell készíteni :
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj
Ezt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.
Túró töltelék :
0.5
kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel
vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,
1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.
A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. És rákenjük a túrótölteléket is.
Tojáshab : 5 tojásfehérje , 30 dkg cukor
20
dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor
gyöngyözzön. ( éppen csak annyi vizzel amennyi a cukrot ellepi, és közben kevergetni nem szabad! )
A
maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és forrón
hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.
A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani 80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése