2023. február 26., vasárnap

Kukoricás-babos tejszínes krémleves

A levesre nálunk óriási nem a válasz. Kivéve ha valamilyen krémleves kerül az asztalra. Az bezzeg minden mennyiségben és formában jöhet. Még jó, mert a klasszikus levesektől herótot kaptok. Szóval újabb adalék édeseim önmagatokhoz. Családi recept újfent. Ezt a levest Erzsike mamánál ettük először aki páratlanul jól süt és főz. Nem is annyira macerás, hogy ne lenne kedvem elkészíteni, az meg tényleg mindent megér, amilyen lelkesen eszitek, csodás érzés elveszni az örömötökben. 

Hozzávalók:

- mirelit kukorica
- bab
- hagyma
- krumpli
- tejszín
- bacon
 
1-2 fej vöröshagymát üvegesre párolunk a baconból kisült zsíron. 2-3 krumplit felkockázunk, felengedjük vízzel, só, bors, 1 leveskocka és a krumplit puhára főzzük. Közben megfőzzük a babot és a kukoricát. Amikor a krumpli megpuhult, pépesre turmixoljuk és felengedjük vízzel és tejszínnel. Amikor megfőtt a kukorica és a bab, összerottyantjuk a tejszínes leveslével. 
Pirítós kenyérrel, reszelt sajttal és a sült bacon kockákkal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése