2012. április 27., péntek

hókifli

Néhány nappal ezelőtt, kellemes vendégeket vártunk. Munkából hazatérve volt még jó fél órám, hogy össze dobjak valamit. Valami olyasmit, ami egyszerű, uzsonnaszerű, finom. Amikor gyerekek voltunk, nem emlékszem pontosan, hogy Anyukám, vagy valamelyik testvére, de a kiterjedt családunkban valaki rendszeresen készítette. Azóta mostohán bántam vele, még sosem készítettem, pedig jó néhány sütit elkészítettem már. Szomszédasszonyom kölcsön adott nekem egy csodás könyvet - Petrik Adrienn: Asszony és háza -. Ez a könyv egy ház átalakításának, csodás képekkel illusztrált története. Emberléptékű, és életszagú a ház, a kert, a konyha, a receptek, amelyek között erre a finom, egyszerű kis kiflire találtam. A kifli formázása viszont nem az én műfajom. Nem túl macerás, csak nekem az, aki gyors, és türelmetlen és megőrül a babra munkától.
Hozzávalók:
  • 14 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg darált dió
  • 17 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja, 
  • vaníliás cukor
Ez az eredeti recept, de nekem nem volt dióm kéznél, így liszttel helyettesítettem. - És tojást is tettem hozzá és pici sütőport is - Szóval fő a rugalmasság, a lazaság. Az összeállítása egyszerű. A margarint elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is, és kész. Majd rudakat sodrunk, elvágjuk és pici kukacba formáljuk. 180C-ra előmelegített sütőben gyorsan megsülnek, majd még melegen porcukorba forgatjuk őket. Nagyon finom, gyorsan elfogy. Vigyázat!

2 megjegyzés:

  1. nem ide tartozik,de azért-a családban én csinálom az adóbevallásokat,így 6 ember 1 % -a biztosan nektek megy.Nekik mindegy,nekem nem :)
    sajnálom ,hogy létrejött az alapítvány..de fontos a munka,amit végeztek!kitartást,és sok erőt nektek!kata

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata,
    még hogy nem ide tartozik. Ha tudnád milyen sokat jelent nekünk minden egyes 1% felajánlás, és ha tudnád, mennyire jól esik nekem. Kérlek, köszönd meg a többieknek is, még ha nekik mindegy is. Neked meg külön köszönet! Meghálálhatom egy sütivel?

    VálaszTörlés