Nahát gyerekek, életemben először sikerült túrógombócot készíteni. Igaz, nem túl gyakran próbáltam, talán pont a kezdeti néhány kudarc volt az oka, hogy hamar feladtam. A mai menü bableves volt, a második volt a gombóc. Borisz kisfiam, azt találtad mondani, hogy ilyen finom levest még nem ettél eddigi 7 éved alatt. Kérted, hogy fényképezzem le, és írjam is le a receptet. Nem készítettem fényképet, és a levesről most mélyen hallgatok. Tudom, hogy elmaradás, és ígérem pótolom, de most jöjjön a gombóc. Ma nem halogatom, hogy majd leírom holnap, vagy azt követő napon. Leginkább azért nem, mert az esti telefonbeszélgetésünkkor Anyukám elmondta, hogy Ő hogyan csinálja, és ez bizony ősi családi recept, ezért óvom, nehogy a feledés homályába vészen a családi recept. Mivel a mai próbálkozás feltűnően jól sikerült, leírom azt a receptet is, ahogyan ma készítettem azután a mamámét. Legközelebb úgy csinálom, és beszámolok, mi volt a különbség.
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 3 db tojás
- 6 dkg vaj
- csipet só
- 6 evőkanál búzadara
- Valamint:
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- kb. 1,5 dl tejföl
- cukor
Később sós vizet forralunk, és vizes kézzel kis tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe dobáljuk őket. Fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
A Háj mama túrógombóc receptje, amit ma Anyukám megosztott velem:
- 50 dkg túró
- 5 tojás
- só
- 5 ek. búzadara
- 5 ek. liszt
Elkészítése egyszerű, mindent összekutyulunk mindenféle flikk-flakk nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése