2011. november 9., szerda

gyümölcsös kanalas

Nem tudom, említettem e ma valakinek, hogy nem voltam túlságosan felhangolva. Nem rossz kedv ez, inkább önértékelési válság. Történik majd biztosan valami olyan, de olyan jó dolog velem, ami megerősít, hogy mégis csak érek valamicskét a piacon. Ma nem volt olyan területe a farkasévaságnak, amivel elégedett lettem volna. Nem részletezem tovább, túlságosan lehangoló lenne. Sose írjátok le magatokat! Tönkre teszi a napotokat, és nehéz ki kászálódni a magunk ásta veremből! Jut eszembe! Nincs közületek valaki, aki jó pénzügyes és marketinges? És nincs közületek valaki, aki jó pénzügyes és marketinges és mind ezek mellett még szívesen segítene is nekem az alapítvány ezen területein? Baromi nagy köszönettel reagálnék! Egyenlőre csak köszönettel, de ki tudja, egy jó pénzügyes és marketinges mellett a végén mi lenne?!
Ma csak sült tökkel melengettem ronggyá tipródott hangulatomat, aminek meg volt legalább az az előnye, hogy nem volt lelkiismeret furdalásom a magamra raktározott plusz hájréteg miatt. Ellenben, ezzel a szilvás sütivel, pálinkás jókedvre hangolódhatunk. Egyszerű kis semmiség, hizlal, de nagyon finom. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Szirupban a gyümölcsöt előfőzzük, természetesen kedvünkre fűszerezve. - fahéj, citrom, vanília...... - Az elkészült gyümölcsöt tepsibe kanalazzuk, majd a gyümölcsre a következő hozzávalókból készült masszát rakjuk.
Hozzávalók:
12 dkg vaj
12 dkg cukor
2 tojás
12 dkg liszt
1 tk. sütőpor
vajat a cukorral és két tojás sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzá adjuk a lisztet és sütőport. A végén felverjük a két tojás fehérjét és lágyan a többi masszához adjuk. 
180C-ra elő melegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Könnyű, finom kis kedélyjavító.

3 megjegyzés:

  1. Fevikém!
    Minden embernek vannak rosszabb és jobb napjaik!
    Igen azt írod sose írjuk le magunkat. Ez rád is vonatkozik.
    Meglátod lesz jobb is. A mostani helyzet sem cél nélküli, ez is megtanítja valamire az embert.
    Puszillak és fel a fejjel!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen említetted és tényleg nem voltál farkasévis. De én tudom, hogy visszatérsz. Hamar rájön majd az új környezeted, hogy egy örökmozgó vagy és szükség van rá, hogy felpörgesd az életüket. Timi

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gesztikém, tényleg milyen jó h. felhívtad a figyelmem, hogy a mostani helyzetnek is biztosan meg van a maga értelme. De hiszen én is mindenkit ezzel szoktam nyugtatni, ha aggódik, és tényleg hiszem is. Csak valahogy most elfelejtettem. Szóval köszi a gondoskodást!

    Édes vagy Timikém!
    Mondtam már, hogy imádlak?! Olyan jó,hogy meghallottad segélykiáltásom! és tudod, nagyon köszi, hogy írtál nekem. El sem hiszed, milyen jól esik! millió puszi, puszi és puszi

    VálaszTörlés