Lassan kezd egybe folyni az idő, mintha állandóan kakilós kekszet gyártanék, a gyerekek olyan mennyiségbe eszik. Az eddigi összes kekszpróbálkozásom legsikeresebb válfaja a zabpelyhes keksz, bármilyen formában, bármilyen ízesítéssel. Játszani az ízekkel mindig csak félve merek, mert a gyerekek azonnal tetten érnek és elutasítják mindennemű, bármily jó szándékú próbálkozásom. Most is nagyon féltem, és persze észre is vették, hogy különbözik a natúrhoz képest, de úgy tűnik, jelen esetben nem okozott fenn akadást a bekebelezésben. Ebben az esetben kakaóval és kókusszal ízesítettem a kekszet. A kiindulási alap a natúr zabpelyhes keksz.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg zabpehely
10 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 tojás
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
7 dkg kókuszreszelék
Miután a vajat felolvasztottam, bele öntöm a zabpelyhet és jól elkeverem, majd hagyom néhány percet -2-3 -, hogy a zabpehely picit át puhuljon. Jöhet hozzá a cukor, majd a tojás, és szépen sorjában a többi hozzávaló is. Közben előmelegítem a sütőt 170C-ra és lapos kis kekszeket rakosgatok egy sütőpapíros tepsire. Kb. 20 perc alatt készre sül. Nagyon gazdaságos és nálunk nagyon népszerű ez a fajta keksz. Hamarosan jelentkezem a fahéjas-almás-banános változattal is, csak hogy meg ne unjatok. Fő a változatosság!
Megsütöttem - nyami - volt sikere!!!
VálaszTörlésÉn mazsolát és apróra darabolt csokit, vagy aszaltszilvát képzelek még bele. Legközelebb úgy sütöm.
Mmmm de fincsi volt!
Puszi!
De jó kis kekszet készítettél megint:-)
VálaszTörlésKöszi Gesztike, én meg csak ámulok, hogy Te milyen és mennyi finomsággal rukkolsz elő mindig? Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlés