Édes kis semmiség. Azért picit pepecselős. De van egy jó hírem. Bármikor félúton abba hagyható. Egyre jobban szeretem az ilyen édességeket. Valamennyit kisütök, aztán hirtelen megunom és durrr, bevágom a hűtőbe! De milyen jó is az, amikor 1-2 nap múlva csak elő kell rántani a már előzőleg össze állított tésztát, és kisütni. Egészen lenyűgöztem az unokatesóm. Rövid idő alatt friss, meleg sütit tettem az asztalra.
A receptet Stahl Judit: Gyors édességek c. könyvéből vettem.
Hozzávalók a töltelékhez: - én a megadott adag duplájából sütöttem -:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 kk. fahéj
- 1/2 dl rostos narancslé - nekem nem volt itthon, szóval helyettesítettem citromlével és egy kis rummal -
A fentebb felsorolt összetevőkből lágy, finom krémet keverünk.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 ek. sütőpor
- 1 ek. cukor
- 1 csipet só
- 1/2 dl olaj
- 2 dl tej
A hozzávalókból lágy, finom tésztát gyúrunk. Ezek után a tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd kb. 5 cm széles csíkokat vágunk, és megcsavarjuk őket. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket és 220 C-ra elő melegített sütőben meg sütjük.
Fevikém!
VálaszTörlésMilyen édes kis sütit sütöttél és a fotóalanyod meg még édesebb:-)))
Köszi Gesztike, igazán kedves vagy! Tényleg édes kis süti, de láttam, Te sem tétlenkedéssel töltötted az idődet! puszillak!
VálaszTörlés