2011. december 6., kedd

diós csavar

 Édes kis semmiség. Azért picit pepecselős. De van egy jó hírem. Bármikor félúton abba hagyható. Egyre jobban szeretem az ilyen édességeket. Valamennyit kisütök, aztán hirtelen megunom és durrr, bevágom a hűtőbe! De milyen jó is az, amikor 1-2 nap múlva csak elő kell rántani a már előzőleg össze állított tésztát, és kisütni. Egészen lenyűgöztem az unokatesóm. Rövid idő alatt friss, meleg sütit tettem az asztalra. 
A receptet Stahl Judit: Gyors édességek c. könyvéből vettem.

Hozzávalók a töltelékhez: - én a megadott adag duplájából sütöttem -:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 1/2 dl rostos narancslé - nekem nem volt itthon, szóval helyettesítettem citromlével és egy kis rummal -
A fentebb felsorolt összetevőkből lágy, finom krémet keverünk.
Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek. sütőpor
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl olaj
  • 2 dl tej
A hozzávalókból lágy, finom tésztát gyúrunk. Ezek után a tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd kb. 5 cm széles csíkokat vágunk, és megcsavarjuk őket. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket és 220 C-ra elő melegített sütőben meg sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Fevikém!
    Milyen édes kis sütit sütöttél és a fotóalanyod meg még édesebb:-)))

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gesztike, igazán kedves vagy! Tényleg édes kis süti, de láttam, Te sem tétlenkedéssel töltötted az idődet! puszillak!

    VálaszTörlés