2012. március 14., szerda

Kandúr szelet

Mivel sok beszédnek sok az alja, de leginkább amiatt, hogy cefet rosszul érzem magam, nem szaporítom a szót. Egy olyan süti receptet osztok meg veletek, amit bizony a nagy duci piros sütis könyvemből sütöttem meg. A férjem egyik állatorvos kollégája feleségétől kaptam a könyvet és ezt a sütit náluk személyesen is volt szerencsém megkóstolni. Akkor is nagyon ízlett, és most sem okozott csalódást. Annak, aki szereti a túrós, finom, friss, üde ízeket, ez a süti nagyon fog ízleni.

Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 17 dkg margarin
  • csipet só
  • 8 dkg cukor 
  • 1 tojás
  • 1.5 dkg szalakáli
  • tejföl
A szalakálit kevés langyos vízben feloldjuk. Lisztet össze keverjük a sóval és cukorral.A lisztes keverékhez adjuk a szalakális vizet. A lisztes keverékhez adjuk a margarint és a tojást is. Ha kemény a tészta, 1-2 kanál tejföl hozzáadásával megfelelő lágyságú tésztát gyúrunk Kinyújtjuk és margarinozott tepsibe fektetjük, majd rákenjük a tölteléket.

Töltelék:
  • 25 dkg meggy
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás 
  • vaníliás cukor
  • citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
A meggyet kimagozzuk és megszabadulunk a levétől. A túrót áttörjük, a margarint gőz felett megolvasztjuk, majd ha kihűlt, elkeverjük a túróval, majd az összes többi hozzávalóval is összeforgatjuk. Nagyon finom ki tölteléket kapunk, amit a tésztára kenünk, majd be toljuk a 200C-ra előmelegített sütőbe. Vigyázzatok, nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése