2011. február 23., szerda

csokis habcsók

Holnap lesz az egyik pályázat beadási határideje. Annyira cidrizem, olyan jó lenne ha sikerülne és nyernénk! Igazából, szerintem készen van. Minden megírtunk, megcsináltuk a költségvetést, kerestünk jó pár együttműködő partnert, aláírták az együttműködési megállapodásokat és szándéknyilatkozat is született jó néhány, és már csatoltam is a beszkennelt hiteles másolatokat, már csak meg kellene nyomnom azt a fránya véglegesítés gombot, de nem merem. Mert mi van ha.....? Persze lehetne még mit dolgozni, finomítani rajta, de ennyire erővel valaminek sosincs vége, főleg, ha az ember igyekszik a tőle telhető maximumot nyújtani. Szorítsatok nekünk, biztosan  nem fogjátok megbánni, mert szerintem nagyon jó programot állítottunk össze. Szóval ha lesz pénz, vélhetőleg lesz jó program is. Persze a munka sava-borsa még csak ezután következik!
Látjátok, ilyesmivel voltam elfoglalva mostanában, ja, és most jut eszembe, hogy még közel sincs vége. A következő pályázat beadási határideje ugyan is március 3-a lesz. Nem értem, hirtelen miért érzem úgy, hogy megkönnyebbülhetek? Azt meg még nem is említettem, hogy a piros lavor  nálunk ma ismét bevetésen volt. Ma Apát érte utol a hányás. Pénteken lesz a Nádja farsangi bulija az oviban. Nem is tudom, mi lett volna velem Anyukám nélkül? Ő varrta meg a teljes jelmezt, még a pacsnikat is bőrből, kézzel. Nádja Jázmin lesz, és igazán büszke lehet majd a Mamájára, aki ilyen gyönyörű jelmezzel lepte meg. Péntekre sütnöm is kell valamit a farsangra, kaptam már klassz ötleteket, de még ötletelek. 
Most viszont egy régi elmaradásom hoztam, a csokis habcsók receptjét. Kettős apropója van. Egyrészről, egyszer már ezzel a címmel indítottam bejegyzést, végül mégsem lett belőle más, mint merő merengés. Másrészről, tegnap délután összedobtam egy Pavlova tortát, mert volt jó néhány kimaradt tojásfehérjénk, és mert a Pavlova az egyik legcsodásabb, leglégiesebb finomság amit valaha megkóstolhattam. Már kétszer feltettem a blogra, ezért Pavlovával ma nem nyomulok, eszembe jutott viszont, hogy nem is olyan régen, készült nálunk sok pici  kis csokis habcsók. Borisz rajong érte. És én is. 
Hozzávalók:
5 dkg csokoládé
2 tojás fehérje
10 dkg porcukor
A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Tepsire helyezzük a sütőpapírt, de jó fajtát, ha nem akarjátok, hogy az összes csókotok bele ragadjon a papírba. A csokoládét gőz fölött kell felolvasztani. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, és közben fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot. Az olvasztott csokoládét lassan hozzáadagoljuk a kemény habunkhoz. Gyönyörrű mintázatú habot kapunk Kis teáskanálnyi adagokat helyezünk a sütőpapíros tepsinkre úgy, hogy megpróbálunk kis csúcskákat formálni a tetejükre. Most, hogy betesszük őket a sütőbe, azonnal visszavesszük először 140C-ra, majd picivel később 100C-ra, és kb. 30-40 percig szárítjuk a csókókat. Amikor elkészültek, résnyire nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni őket. Éljenek a habcsókos édességek, imádom őket, üzenetüket van, én érzem!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szorítok nektek! Bízom benne, hogy sikerrel jártok, mert tudom, hogy jó célért küzdötök minden egyes nap! Úgy legyen, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnétek!

    A habcsókok csodásak, ezért a receptért még visszajövök, mindig kallódik sütéskor egy-két tojásfehérje, és általában a lefolyóban végzi. Most legalább majd nyomot hagy bennünk .. :) (legalábbis úszógumit a derekamon ...)

    VálaszTörlés
  2. Fevi!
    Nem akartam elvenni a kedvedet a pályázattól, azért írtam, hogy régen úgy volt, de nagyon reménykedem, hogy az idei évtől a programok nyernek és nagyon szorítok Nektek.
    A formai feltételekre nagyon figyeljetek, mert ott sok pályázat vérzik el.
    A habcsók isteni lett:-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon remélem, hogy sikerül! Olyan nagyon szorítok, hogy csak na! (Ezen tuti nem múlik)
    A képen dolgozok ezerrel, remélem tényleg tetszik, nem csak rámondod...
    A habcsókra meg rákattanok, a Pavlova sajna nem mehet nálunk, lévén tejszínes finomság, és olyan pofátlannak érezném a kicsivel szemben, de ez mehet-és fog is ;-)
    Amúgy meg a hét végén olyan szörnyűt sütöttem, hogy ihaj... bár sztem a recept se volt tökéletes, és a tejmentesség se tett jót neki :-P
    Apának gyógyulást! Nem lehet így könnyű neked, mindenki lebetegedve... Kitartás!

    VálaszTörlés
  4. Böbőce,
    próbáljátok ki, aki a habcsókos dolgokat szereti, az nem csalódhat. Ki ne dobjátok nekem a tojásfehérjéket, legrosszabb esetben gyűjtsétek össze nekem, ha végképp nem akartok mit kezdeni vele. Mi habcsók rajongók vagyunk, úgy hogy jöhet minden mennyiségben. Köszi a drukkot. A pályázat elküldve!!!

    VálaszTörlés
  5. Ildikó,
    jól esik a szorítás, a kép pedig tényleg nagyon, nagyon tetszik, és nagyon hálás vagyok érte, hogy megcsinálod nekünk. Hidd el, ha nem tetszene, akkor megkértelek volna már, hogy módosítsuk.Örülök, hogy rajtam kívül másnak is előfordulnak katasztrófák a konyhájában, szerencsére nagyon vicces tud lenni, legalább is egy kis humorérzékkel. Uccu, essetek neki a habcsóknak, főleg ha a gyerekek is ehetik. Szerintem fogják szeretni.puszi

    VálaszTörlés
  6. Gesztike,
    köszi a habcsókot illető kommentedet. Mintha, hú, nem jut eszembe, hogy mivel kenegetnék a májam.
    Pályázat ügyben nem vagyok elkeseredett, max. az időhiány tud kikészíteni, és ha túl sok mindenkinek, túl sok felé kell megfelelnem. Attól azért be tudok feszülni. Jó lett volna ma, ha tudom, az emailcímedet v. telefonszámodat, mert jó lett volna elérni téged, hogy mit is jelent pontosan a formai követelmény. Azt hiszem, ha nyerünk,, mindenképpen kell a privát elérhetőséged. Nem tennéd meg, hogy elküldöd nekem privátban? fevi73@gmail.com
    köszi és puszi fevi

    VálaszTörlés