2012. február 10., péntek

túrós guba

az úgy volt, hogy felhalmozódott a hűtőben néhány tojásfehérje. Annyi nem volt, hogy pavlovát süssek. Időm sem és kedvem sem, hogy nagy feneket kerítsek. Volt viszont még néhány, ha nem is bomlásnak induló, de mai csirkének közel sem nevezhető kifli. Kapóra jött így az ötlet. Hiszen a mákos gubáért a gyerekek döglenek. Mi lenne, ha össze raknám a változatosság kedvéért most túróval a kifliket.

Hozzávalók:
  • 4 kifli volt itthon * felkarikázva*
  • vaníliás pudingpor
  • tej
  • vaníliás cukor, cukor, vanília
  • citrom
  • 25 dkg túró
  • kb. 4 tojás fehérje
A felkarikázott kifliket lágyan megöntözzük vaníliás langyos tejjel és félre tesszük. Közben a pudingport sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a citrom levét és a túrót. Felverjük a tojások fehérjét, és össze forgatjuk a túrós, vaníliás krémmel. Isteni, lágy massza született. Ezután beleforgatjuk a kifli karikákat, és bele öntjük a tepsibe. Előmelegített sütőben sütjük szép pirosra. A siker tuti nem marad el, ígérem!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez a túrós cucc kifli nélkül s elenne rossz..
    Jut eszembe: holnap hazaugrunk Makóra, ahol a tejes néninél vár a házi túró, amit nekünk csinált (meg a fokhagymás házi sajt és persze ... házi tejecske. Szóval vasárnap valami túrós sül nálunk...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés