2012. január 8., vasárnap

megint hétfő...... és "bocitorta" szabadon

megint vasárnap....Innen meg már csak az következik, hogy holnap megint hétfő. Most picit álomittasan érzékelem, ködösen az újrakezdést. Meghatározó események történtek a múlt héten. Nem éppen sikersztorik. Mélyek és elgondolkodtatóak. Aggodalom és sokk. De tudjátok, többnyire minden alja a megnyugvás. Nem tudom, mi készül éppen a világban, vagy mi kavarog a Föld nevű bolygón, de bárhová nézek, megrázó események történnek. Persze az is lehet, hogy tényleg csak telihold?! A gyerekek, ma felnéztek az égre, és felkiáltottak: - Telihold!!!! Megnyugodva könyveltem el a választ az elmúlt néhány nap negatív eseményeire. Csak is ennek hatása kavarhatott ekkora vihart, a világ vadul fortyogó méregüstjében! Persze, jó volna, ha mindössze ennyiről lenne szó.... Egy biztos, a csillagok rémes konstellációja adott....... Várom azokat a beszámolókat, amelyek pozitív történésekről számolnak be! Megnyugtatna, hogy nem a világvége közeleg......Ja, és Györgyike, köszi a héten számomra nyújtott lelki masszázst!!! Ez segített hozzá, hogy érezzem magam valakinek, hogy végre, életemben először kiálljak magamért! Szóval, amikor a kezdeti sokkon túl vagyunk, jó ha megpróbálunk rá lelni néhány pozitívumra! Nekem sikerült. Bár, közel sem találtam meg a tökéletes megoldást egyenlőre, a helyzet maximumát kihoztam, miközben sikerült valakinek maradnom. A karácsonyi nagyzabálós ünnepek óta ma először ismét elmentem pilatesre. Állati jól esett. Tudjátok, konstruktív fáradtság. Sajnos a nagyon kedvezményes bérletünknek a jövő héttel lőttek. Ma zsírégető step órán is voltam. Életemben először. Majd kiköptem a tüdőmet. Hát igen, az állóképességem, hagy némi kívánnivalót maga után. Ott volt egy nő. Egy magas, szőke, elegáns. Látszott, hogy nem 40-es, picivel több lehet. Ápolt volt, és jó kedélyű, és fiatalabbakat megszégyenítő módon nyomta az órát végig. Húh, gondoltam magamban! Tök mindegy, hány éves ez a nő! Bárcsak én is így néznék majd ki ennyi idősen. Életerős, energikus, egészségtől duzzadón, elképesztően nőies. A NŐ! Nem lényeg, hány éves. Sok negyed annyi idős nő megirigyelhetné. Kiderült, hogy 58 éves. Nem hinnétek el......Alig többnek mint 40-nek néztem. Szerintem még mindig megfordulnak a férfiak utána az utcán. Kihangsúlyozta, hogy az egészségmegőrzéshez mennyire elengedhetetlen a sport, és ez valamiért életemben először felkiáltójellel égett bele tudatomba. Jó volt látni egy olyan közel 60-as nőt, aki állati szépen festett szőke,és nem klasszik tipikus rettenettel a fején pompázik. És jó volt látni, hogy a fekete sem feltétlenül öregít, és azt is jó volt látni, hogy attól, hogy egy nő felett is telik az idő, nem kell nyakig gombolt zubbonyt viselni, vagy susogós nylon otthonkát. Szóval olyan, de olyan jó volt!!!! Kedves Nőtársaim! Arra buzdítanálak Benneteket, hogy legyetek büszkék arra, hogy nőnek születtetek, és élvezzétek és éljétek meg nőiségetek minden momentumát. 
És most, azért, hogy hű legyek ahhoz, hogy ez a blog családi gasztronak indult, leírom, hogy ma mit sütöttem. - és lassan pótolom, az ünnepek körüli elmaradásaim is, ígérem -. Valami gyorsat, egyszerűt szeretetem volna. Így született meg a bocitorta. Azért hívom így, mert úgy emlékszem, boci szelet néven fut a köztudatban, hasonló elven működő sütemény!
Tészta hozzávalói:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg csokoládé
  • 3 ek kakaópor - nem cukrozott -
  • 10 dkg cukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Fentebb feltüntetett összetevőket elkeverjük egymással!!!
  • 3 tojás sárgája, amit elkeverünk 1 dl olajjal, 
  • majd ezeket az összetevőket is hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz. Ekkor nyakon öntjük annyi tejjel, hogy sűrű, de keverhető állagú masszát kapjunk. Ja, a rumról el ne feledkezzem, egy nyeletnyit, mindenképpen zúdítsatok az egészhez. Na, amikor eddig eljutottunk, jöhet a három tojás fehérje is, amit felverünk, és a lehető legóvatosabban hozzá keverjük a masszánkhoz. Előtte ki vajaztunk és liszteztünk egy kerek tortaformát, és ebben egyenletesen elegyengetjük a massza nagyobb részét. Erre jön a túros masszánk!
Túrós massza hozzávalói:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • kb. 1 ek. búzadara
Fentebb említett hozzávalókból krémes állagú masszát kavarintunk, és rákanalazzuk a már a tepsibe előzőleg előkészített tésztánk nagy részére. Ezután befedjük a maradék masszával. Csak úgy, nagyjából, ne képzeljétek, hogy egy ilyen folyós állagú cuccra szép, egyenletes bevonatot képezhettek. De nem is ez a lényeg. Ezután betesszük a 180C-ra előmelegített sütőnkbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Természetesen sütő függvénye. Nálunk kivételesen kivétel nélkül mindenkinek nagyon ízlett. Szóval hajrá, bocitortára fel!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése