férj, a kedvenccel,
mögötte a falon a kis képen én vagyok, Nádja interpretációjában
fügemennyiség meghatározásával megint adós maradok, de sosem sajnálom ki belőle. A mostani torta kb. 40dkg fügéből készült, de csak bátran, rugalmasan, és aztán igazítjuk hozzá a többi hozzávalót. Felvagdossuk kisebb darabokra a fügét, és beletesszük egy tálba. Ráütöm a 6 tojás sárgáját, és rákanalazok kb. 8 evőkanál cukrot, csokoládét, amennyi otthon van, akár olvasztott formában, vagy össze törve. Belemegy 8 evőkanál darált dió, jól meg locsoljuk rummal vagy rumaromával, és szépen összekeverjük az egészet. Ja, majd elfelejtettem, elvileg nem kell bele sütőpor, mert nem sokár jön bele a 6 tojás felvert fehérje, de ha bárkit megnyugtat, nyugodtan tehet bele egy pici sütőport is. Miután a fehérjét is belekanalaztam a fügés masszába, ráteszek kb. 2 evőkanál akár zsemlemorzsát, vagy lisztet. Én ma rozsliszttel csináltam, és teljesen oké lett így is. Közben már előmelegítettem a sütőt 180C-ra, és beteszem a már vajjal kikent formába öntött sütit, had süljön szépen. Amikor készre sült, és ki is hült, jó vastagon leöntöm csokimázzal, és már mehet is bele a hasikába.
A két kis mütty is megkóstolta, fürdés közben |
Eszméletlenül hasonlítanak rád. Nádja egyenesen olyan, minta téged látnálak (pár évvel fiatalabb kiadásban :-D )
VálaszTörlésA fügét imádom, így felkerült a recepted a listámra!
Puszi!
Ildikó
Ildikém,nagyon kedves vagy, valóban Nádja hasonlít rám állítólag, de jó pár évvel fiatalabb kiadásban.
VálaszTörlésIdén kevés füge érik be a korai ősz beköszönte miatt, de holnap nálunk szüret lesz, egy sütire való adag beért. Süssétek meg, nem fogjátok megbánni!