2010. december 1., szerda

Szaloncukor???

Virginia Wolf azt írta:
""A nő életének tág kontinensére egy kard árnyéka vetül." A kard egyik oldalán ott találhatók a konvenciók, hagyományok és rend, itt "minden szabályos". De a kard másik oldalán, ha elég őrült vagy ahhoz, hogy eltérj a hagyományos életformától, "minden összekuszálódott". Semmi sem követi a szokásos felállást. Azt állította, hogy annak a nőnek, aki átlépi a kard árnyékát, sokkal érdekesebb, viszont sokkal kockázatosabb lesz az élete."
A szaloncukor íze csodás lett. Mákos. Nagyon mákos. Mindenki figyelmébe őszintén ajánlom. Az állaga viszont? Majdhogy nem folyós. Vagyis szaloncukorról szó sincs. Újrafelhasználás holnap. Nem adom fel. Már fogalmazódnak a fejemben az újabb ötletek. Majd talán arról mutatok fényképeket!
A szaloncukor projectet sem adom fel. Érettebben, tapasztalatokkal felvértezve, hibákból tanulva futok neki legközelebb. Bízom benne, hogy most már nem rontom el! Tudom, legalább is remélem, hogy tudom, hogy hol rontottam el. Ha egyszer az ember maga csinál szaloncukort, hirtelen hihetetlenné válik, eddig hogyan ehettük meg a boltban vásárolt beazonosíthatatlan összetevőjű és ízű "cukrokat".  A jól sikerült cukrok csomagolását is kitaláltam.  Persze gondolom, a cukrok külsejét illetően is, hozom majd a jól megszokott ügyes ovis végeredményt.

2 megjegyzés:

  1. Szuper volt ma nálatok, köszönjük a nagyon finom sütit is, a férjemnek is nagyon ízlett!:)Alig várom a jövőheti kávézást!:)

    VálaszTörlés
  2. Úgy örülök Marcsi és köszönöm a dicséretet a Tiédet és a Férjedét is. Tudom, hogy nem illik az embernek magát dicsérnie, de ez most nekem is nagyon ízlett. A Nádja azt mondta a mézeskalácsokra, amiket Tőled kaptak, hogy gyönyörű, és az öccsével együtt azon veszekednek, hogy ki eszik belőle többet. Azt hiszem Borisz képes lenne egyszerre befalni az egészet, még szerencse, hogy van egy ilyen mértéktartó nővére, aki képtelen lenne elviselni, ha nem gyönyörködhetne benne több napon át.
    A jövő heti kávézással kapcsolatban én is hasonlóan érzek. Ja, és a blogodon lévő mézeskalács adventi naptár szinte már művészi munka. Gyönyörű. Húzd ki magad érte. puszi

    VálaszTörlés