Mi tagadás imádom a hamburgert. Ráadásul azon ritka ételek egyikéről van szó, amit a család minden tagja szívesen fogyaszt. Nagyon is. Szinte közel harc folyik érte. Pünkösdkor kongott a hűtőnk az ürességtől, ami bár nem ritkaság nálunk, de bezárt boltok esetében kifejezetten rosszul hangzik ennek a ténynek a felismerése. Hamburgerhús volt a hűtőben, pre-prepared, nem szégyenlem. Liszt és egyéb hozzávalók meg volt itthon a hamburger zsemlék elkészítéséhez. Nekem is sikerültek, így mindenki elégedetten vészelte át a bezárt boltos ünnepeket.
Hamburger zsemle ala Limara:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek. cukor
- 1 tk. só
- 40 g olaj
- 1 tojás
- 100 g joghurt
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- + 1 tojás a kenéshez
Köztudottan nekem nincsen semmilyen dagasztást megkönnyítő ketyerém, ezért cukros langyos tejben élesztő felfuttatása, ez az első lépés. Amikor oké, hozzáadom a többi hozzávalóhoz és kézzel szépen megdagasztom a tésztát. Amikor megkelt, 9 db-ra osztottam a tésztát, és zsemleszerűségeket formáztam belőlük. Sütőpapíros tepsire tettem őket és hagytam ismét kelni őket. Ezután tojással megkenegettem a bucikat egyenként, majd 180C-os sütőbe toltam őket és kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Hú, szívesen bekebeleznék most is egyet belőle!!!
Nagyon szépek,látod mostmár gyönyörű és finom.
VálaszTörlésMost azonnal megenném!:))
VálaszTörlésMilyen csudaságos zsemlék!! Ügyes!
VálaszTörlésGondolom egy sem maradt.
Én is kipróbáltam már ezt a Limara receptet. Nagyon finom a zsemle tésztája. Szerintem a burgerking és a mc donald's sírva könyörögne az ilyen guszta kis hambikért, mint ami itt is van.
VálaszTörlésÜgyes vagy Évi!
A josta a feketeribizli és a köszméte (pöszméte, egres) találkozásásból született. Én nagyon szeretem a levét. Régen egy bácsi árulta Debrecenben.Ő már palackozva hozta nekünk be a munkahelyre. Evvel foglalkozott. Bio boltoknak készítette. Húúú, de régen volt...
Köszi Lányok, hát mi tagadás, most azonnal képes lennék bekebelezni nem egyet belőle! Gondolom nektek is jól jönne!!!
VálaszTörlés