2011. október 5., szerda

lekvárok a polcokon

Tegnap elő kerültek az első üveg befőttek és lekvárok, valamelyik gondosan csomagolt doboz mélyéről. Egyetlen karc nélkül, Anyukám gondos kezeinek köszönhetően. Ez csak annyit jelent, hogy bekerült a budapesti ház spájzába a stelázsi, és a polcra a lekvárok.  Ettől jó. Otthon érzés.
A mai első bevásárlásnak köszönhetően kalács is került az asztalra. És végre életem első sárgabaracklekvárja is fel bontásra került. Megcsapott a gasztroszellemiség szele ismét. Hétvégén kalácsot kell sütnöm. A zsigereimben érzem. Az érzelmeim diktálnak. Hogy legyen valami hazai -Anyai. Nosztalgiáznom kell. Manci mama kalácsánál nincs jobb széles e világon. Igyekeznem kell és bőszen gyakorolnom, hogy valaha hasonlóan finom kaláccsal kényeztethessem én is azokat, akiket a legjobban szeretek. Otthon, édes otthon. Hogy hol vagyok épp most? Megérkeztünk. Új otthon. Érzelmileg még félúton....
folyt.köv. hiányoztok!!!
a Makói otthon utolsó ajtó zárása

7 megjegyzés:

  1. El se hiszem, hogy elmentetek ... tényleg ... olyan, mintha mese lenne az egész, közben meg ... hát a valóság .. isten hozott Titeket az új világotokban! Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Fevikém!
    Te is nagyon hiányzol:-(
    De jó újra olvasni Téged.
    Örülök, hogy hírt hallottam, reméljük minden rendben lesz!!!:-))

    VálaszTörlés
  3. áááááááá végre! most csak annyit pötyögök hogy nem az utolsó ajtó zárásra kell emlékezni, hanem az első újotthonajtónyitáson örömködni! hidd el nekem, azt ott be kell csukni, és szép tiszta, fehér lappal új ajtót kinyitni! Aztán fel a fejjel és irány az egyenes!!! puszi Andi:)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy legalább a spájz már "működik"! Azért a piacon mindig belesek a lomisokhoz, hátha felcsillan egy szőke fürt, felhangzik egy kacagás...

    VálaszTörlés
  5. Andicseknek igaza van, új, tiszta otthon, tiszta lap, új fejezet.... :) Azért remélem, csuklasz, mert sokat emlegetünk....

    VálaszTörlés
  6. De jó újra olvasni a blogod. Remélem, hamarosan egy másik képet raksz föl, ahol épp nyitod az új ajtót.
    De a kis konyhádról is mutass képet. Mert tudod az a lakás lelke. És én tudom, hogy te lehelsz belel lelket és megtöltöd élettel az egész kis új lakot.
    puszi: Judit

    VálaszTörlés
  7. Böbikém,
    hát bizony ez nem mese, ez most már a mi valóságunk. Bizony én sem fogom még fel. Izgulok és reménykedem, és közben azért nagyon hiányoztok!

    Gesztikém,
    remélem mi meg most már, így hogy a távolság lerövidült, hamarosan össze hozunk egy jó kis rögtönzött találkozót!

    Andicsek,
    ígérem igyekszem követni a jó tanácsodat. De tudod, az éremnek mindig két oldala van, örömben ott bujkál még a bánat. Biztosan napról napra könnyebb lesz.

    Édes Dórikám,
    de jól esnek a szavaid....

    Marcsikám,
    csuklani nem csuklom, de rengeteget vagyok gondolatban veletek. és nagyon hiányoztok ...

    Drága Juditom,
    ajtónyitós kép nem készült, de valóban a kis konyha egyre barátságosabb. Hétvégére fügelekvár főzést tervezek na és kalácssütést, csak hogy a konyha is felszenteltessen! puszillak

    VálaszTörlés