2012. január 26., csütörtök

túrós tojáskrém és mazsolás répasaláta jehhhh....

Gyorsan, bár nem nagy cucc. Rákattantam a zöldségekre saláta formában valamilyen kencével. Természetesen az eddigi kattanás nem múlt el, a sütik továbbra is örök szerelem. De most valahogy rá éheztem a zöldségekre. Persze szuper körítés ihlette. A múltkori látogatás gimnazista barátaim körébe. Újdonsült Anyuka barátnőnk még így is messze túl szárnyalt bennünket. Ugye, Györgyike? Mi, akik látogatóba mentünk, hátra dőltünk, és örömmel vettük a finomságokkal teli traktát szinte egy hete sem szült barátnőnktől. Vörös borral. De azért nem vagyunk mi rossz barátok! És tessék! Még ezzel a fránya zöldség zabálással is megfertőzödtem! Na!
Jöjjön a kence, csak is Nádja kedvéért, aki az ovis terményhete alatt evett az oviban túrós tojáskrémet. Össze ütöttem ma én is, és mondhatom, nekünk nagyon tetszett!
Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 4 főtt tojás
  • 1-2 ek. mustár
  • 1-2 ek. tejföl
  • 1-2 ek. majonéz
  • kb. 10 dkg vaj
  • icipici balzsam ecet, de mehet helyette citrom leve, vagy semmi
  • só, ízlés szerint fűszerek
Túrót a vajjal elkeverjük, miközben a tojások megfőnek. Tojást megpucoljuk, felkockázzuk, és hozzáadjuk a túróhoz, majd mehet a majonéz, tejföl és mustár és többi a hozzávaló. Jól el keverjük. Én adtam neki egy kicsit botmixerrel is. Egyébként meg Be Creative! Tegyen mindenki hozzá szája ízének megfelelően. Én szívesen tettem volna hozzá hagymát is, de a gyerekek miatt elhagytam. Finnyamatyik.

A kenyér tetején egy olyan salátát láthattok, amit ennek a blognak hála szereztem barátomtól tanultam és már el is készítettem. Izgalmas ízkavalkád. Köszi Maja Neked! Ezt is és mindent!

Répasaláta: - pontosan kikopizva az ő olvasatát -: lereszeljük a répát, majd össze keverjük picit olívaolajjal és citrom lével, meg szórjuk mazsolával és reszelt sajttal. Szerintem fini lett! Ja, és mivel nekem só nélkül nem létezik élet, én azért megpörgettem sóval, és igennnnn, finom lett!

Remélem lassan én is megfertőzlek benneteket, mert bizony én olyan boldog vagyok az új saláta és kence szerelemmel!!!


2 megjegyzés:

  1. Tojáskrémet én is szoktam készíteni, de túróval még nem, jó ötlet:-))

    VálaszTörlés
  2. akkor én meg kíváncsi vagyok a Te verziódra Gesztikém, fenn van a blogodban? És más kencék is érdekelnének! puszi

    VálaszTörlés