2011. július 12., kedd

grillezett cukkini saláta

 Na, csak gyorsan. Jöjjön itt és most egy tök egyszerű tökféle. Még a férjemnek is tetszett, pedig haj, de nagyon tiltakozott reggel. Ne, csak ezt ne! Cukkini salátát, kérlek ne! Ehhez képest, panaszra nincs okunk, szerintem befészkelte magát az abszolút favoritok közé. Nem tagadom, a sütőben való grillezés terén is van még hová fejlődnöm, de érdemes a vele való nyűglődés. Szóval két cukkini volt az alap. Megmosva, felkarikázva tepsire helyezve, sütő grillfokozatra beállítva. Mondom a grillezés kicsit döcögősen ment, de minden jó, ha jó a vége. Míg a cukkinik sültek, égtek, grilleződtek, elkészítettem a löttyöt, amivel nyakon öntöttem a kész cukkiniket. Egy kis olaj, só, bors, cúzott, akarom mondani zúzott fokhagyma és citrom facsart leve. Ennyi az egész. Amikor a cukkinik elkészültek, beleforgatjuk és már mehet is bele az éhes hasakba. Mi ma hallal és rizzsel ettük, de egészen könnyedén el tudom képzelni bármilyen finom husiféleséggel is.

4 megjegyzés:

  1. Hmmm! Ez jól hangzik már megint! Úgyis beindul lassan a cukkini áradat! Grillezett húsok mellé is jó lehet! Nem? Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Grillezett húsok mellé egyenesen mesés, a hangulatról nem is beszélve!

    VálaszTörlés
  3. A cukkini szuper! na de halrúddal? Ccc... :))

    VálaszTörlés
  4. Macusom,
    a saláta tényleg szuper. Na de semmi Ccc..... félre nézted a halrudat. Mert h. az diós, mogyorós panírba forgatott, darált disznó és marha húsba forgatott fasírt féleség. De annak a receptjéért, sírva kell könyörögnöd, h. megkapd, ha már le halrudaztad, a Ccc-ró nem is beszélve!!!

    VálaszTörlés