2010. november 16., kedd

Sült csirek combok paszternákkal és tészta körettel

Sikerült rátalálnom a hírhedt paszternákra. Komoly fejtörést okozott, vajon hogy is nézhet ki, de  legjobban az ízétől tartottam. Amikor végre eljött a személyes megismerkedés ideje, hát mit mondjak, nem estem hanyatt, látványának szépségétől. Külseje nem kecsegtetett túl sok reménnyel az ízét illetően sem. De mint tudjuk a szépség nem minden, és külső alapján nem ítélkezünk,  sem pálcát nem törünk senki felett, ezért bizalmat szavaztunk mi is neki. Had nyújtsak egy pici segítséget, ha esetleg rajtam kívül lenne még más is, aki nem biztos a paszternák külsejét illetően. Íme:
paszternák
Megtévesztésig hasonlít a gyökérre. Engem teljesen félre vezetett. Megkockáztatom, hogy talán most már tudnék különbséget tenni közöttük. A paszternák jóval sárgásabb mint a gyökér. Most, hogy sikeresen hozzá jutottam a paszternákhoz, ki kellett találnom, milyen formában faljuk fel. Marcsitól - Limara - több ötletet is bezsebeltem, de azért egy paszternák krémlevest nem mertem a család torkán letolni azonnal elsőre. Csak ködösen emlékeztem ugyan, de Marcsi említette, hogy talán hús mellé tette a sütőbe, és állati finom lesz. Szóval ez volt az alap ötlet. Vettem 6 db csirke combot, és bár nagyon szeretjük a minél fűszeresebb ételeket, most valami natúrabbra vágytam. Maradt a sózás, borsozás és fokhagymázás és zsupsz be a sütőbe. Megpucoltam a paszternákot és vastagabb csíkokra vágtam. Leheletnyire megsóztam, és betettem a combok mellé. Amíg a hús át nem puhult, alufólia alatt sütöttem. Amikor megpuhult, akkor alufólia le és így sütöttem tovább, amíg szép pirosak nem lettek. Legvégül rákapcsoltam a sütőt grillre. Csodás csirkecombok születtek, mellettük a grillezésnek hála, gyönyörű, ropogós, kicsit túl sütött paszternák csíkokkal. Nagyon finomak lettek. És aminek a legjobban örültem, hogy a férjemnek is nagyon ízlett. Azt hiszem a rabjává váltunk, biztosan nem fogok egyetlen alkalmat sem kihagyni, azonnal le csapok rá, ha rálelek a piacon. 
Gondolkodtam, milyen köretet kellene kitalálnom. És mivel a husik elég natúrra sikeredtek, gondoltam nem lesz túlzás, ha a köretünk markánsabban fűszerezett lesz. Fogalmam sincs, milyen a kínai tészta, de valami hasonlóra vágytam. Találtam otthon a változatosság kedvéért még paszternákot, répát és egy kis gombát. Leheletnyi vékonyra felcsíkoztam őket és bele dobtam egy pici olajra az általam annyira megkedvelt, de csak mostanában felfedezett wok edényembe. Annyira jó, hogy nem levesednek el a zöldségek, hanem isteni ropogósra lehet sütni benne őket. Picit túl is pörköltem őket, de nagyon nagyon finom lett. Amikor szép ropogósra sültek, jól meglocsoltam szója szósszal a zöldségeket, majd rá dobtam a már előre megfőzött tésztát is, és azzal együtt  még utoljára jól átsütöttem, forgattam az egészet. Nagyon jól beebédeltünk. Nekem nagyon nagyon ízlett, de mondom, én szeretem a főztömet!!!
Paszternákok a combok mellett ropogósra sütve

3 megjegyzés:

  1. Nyami.
    Őszintén, én is az utálom a gyökeret kategória vagyok, neki se fognék egy paszternákos ételnek, de lehet,hogy kipróbálom...
    Majd egyszer, csak előbb bevárok még egy-két receptet tőled... :-D

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is ki fogom próbálni,nagyon szeretem a szójaszószt és a saját főztömet:-)

    VálaszTörlés
  3. Próbáld ki Ani, remélem nem okoz majd csalódást. Nem túl bonyolult, de finom. Valószínűleg én sem vetném meg a főztödet, és a magamét sem.

    VálaszTörlés