2010. október 31., vasárnap

mai hála

- Nyertünk egy órát, így picivel többet alhattam, és jutott időm kiszaladni a piacra is, ahol ugyan most nem sikerült semmilyen új ruhára szert tennem, viszont szemtelenül olcsón jutottam hozzá pár csodás csentreshez. Régiségekről van szó, nem túl értékes és régi, de mégis csak különleges és ami hab a tortán, hogy amikért máskor szemtelenül sokat kértek, most hihetetlenül jó árra sikerült lealkudnom. Minden árus engedett az árból, ami manapság ritka számba ment, és ettől az üdítő sikerélménytől sikerült újra igazi piacozós hangulatba kerülnöm.
- Kissé görcsös hangulatba voltam a mai angol óra közeledtével, már előre szorongtam a vélhetőleg kis mennyiségű sikerélménytől. Ehhez képest, az első rosszul elkezdett és még rosszabbul elnyekergett angol mondat után tudattalanul megráztam magam, úgy döntöttem, az óra szerves részesévé válok, figyelni fogok és kettőnkből a második legjobb leszek. Sikerült! Újabb pici siker, ami példásan bizonyítja, képesek vagyunk felülkerekedni állapotunkon, magunknak állított korlátainkon. Persze, tudom, hogy ez még nem nyelvvizsga, de a hozzá vezető út sem lényegtelen, milyen hangulatban telik. 
- Este végre meggyújtottuk a Halloween tökben a mécsest. A tökért nagyon hálás vagyok Kriszti barátnőmnek, mert érdekes élményt és örömet szerezhettünk a gyerekeknek. Nekem ugyanis nem sikerült tököt vennem.
a két "professzor" is nagyon dolgozott az ügyön
köszi Kriszti hála neked, nekünk is lett tökünk
- A nap záró akkordjaként elkészült a már napok óta folyamatban lévő és a családunk minden tagja által készített sólisztlámpa a gyerekeknek. A lámpa ötlete és a kivitelezés legnagyobb részt apa érdeme, hiszen az ő briliáns agyából pattant ki. A formatervezés az én ügyes ovis fantáziámat méltatja, az elkészítés pedig közös móka. A mi gyerekeink oly mértékben "hős típusok", hogy éjszakai fény nélkül képtelenek nyugodtan aludni, a már meglévő bolti lámpájukban viszont szinte hetente kellett égőt cserélni, ezért tervezet és készítette apa el, ezt a szupi kis lámpát.  Elsődleges motiváció volt a költséghatékonyság..............
ha nem lenne felismerhető, virágnak szántuk

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis lámpa!!! És micsoda büszkeség a gyerkőcöknek, hogy az ő kezük munkáját dicséri!
    A tökszerzés meg manapság már nem olyan egyszerű, mint annak idején, mikor még senki nem volt meghatódva a Halloweeentől.
    Olvasom, milyen sok pozitív gondolatot írtatok a kókány tortára, pedig úgy égett a pofám, hogy feltettem a képeket. Majd írok receptet.
    Puszillak!

    VálaszTörlés
  2. A tortád csodás, egyáltalán nem kókány. Persze mintha csak magamat hallanám. És gyerünk tényleg gyorsan azzal a recepttel.

    VálaszTörlés